SAS Planet – Descarca imagini satelitare de inalta rezolutie

SAS Planet este un program conceput pentru vizualizarea si descarcarea imaginilor satelitare de inalta rezolutie si a hartilor conventionale ce se regasesc in aplicatii cum ar fi Google Maps, Yahoo Maps, Bing Maps, OpenStreetMap, ESRI Maps sau chiar hartile din Waze (fig.1).

Spre deosebire de cateva servicii care se integreza cu succes in programe cum ar fi ArcGis sau Quantum GIS, SAS Planet iti ofera posibilitatea de a lucra cu aceste imagini fara o conexiune la internet si ai acces la o gama mult mai larga de date actualizate in permanenta.

Un alt avantaj este faptul ca imaginile sunt georeferentiate si pot fi utilizate direct in programe GIS.
sas_planet_map (fig.1)

Ultima versiune a aplicatiei se poate descarca de aici (nu necesita instalare)(fig.2)
download_sas_planet  (fig.2)

Pentru a descarca o imagine trebuie sa navighezi in arealul respectiv, sa selectezi tipul de date pe care vrei sa le descarci, iar de la Selection Manager (fig.3) iti alegi modul in care vrei sa selectezi zona.
selection manager (fig.3)

In tab-ul Download poti selecta tipul de harta pe care vrei sa o descarci si nivelul de zoom.

In tab-ul Stitch (fig.4) poti selecta formatul imaginii (pentru imagini de inalta rezolutie se foloseste extensia ECW), alte extensii sunt JPEG, PNG, BMP, JPEG2000. Tot aici mai poti selecta nivelul de zoom si proiectia (nu exista stereo70).

Acestea sunt etapele minime pe care trebuie sa le parcurgi pentru a descarca o imagine georeferentiata, celelalte tab-uri sunt optionale, dar ar fi indicat sa incercati diferita setari pentru descarcare.

selection manager_2    (fig.4)

You may also like...