Quick OSM – Download date vectoriale OSM

Plugin-ul QuickOSM este dezvoltat de Etienne Trimaille pentru Quantum Gis si are o mare popularitate in randul utilizatorilor QGIS. Cu ajutorul acestui plugin poti descarca foarte usor date de tip vectorial (.shp) din baza de date OpenStreet Map prin construirea unor query-uri.

Istalarea:

Din meniul QuantumGis accesam:
1. Plugins ->Manage and Install Plugins…
2.
In casuta Search scriem “QuickOSM”  si il selectam.
Instalam Plugin-ul.

Instalare QuickOSM

Utilizare:

Din meniul QuantumGis accesam Vector -> QuickOSM ->Dock.
QuickOSM Access

QuickOSM iti ofera doua posibilitati pentru a descarca datele, putem accesa “Quick query”, care este varianta usoara sau “Query” unde avem nevoie de cateva cunostinte de programare pentru a ne construii noi query-ul.
My query – Query-urile dezvoltate de utilizator si salvate.
OSM File – iti permita sa specifici calea unde se descarca datele, ce tip de date vrei sa descarci (punct, linie, poligon etc.).

Daca accesam QuickOSM si nu Dock, se va deschide o fereastra noua care are aproape aceleasi optiuni ca in meniul Dock. Cu ce vine in plus aceasta fereastra, este meniul Parametres de unde putem schimba Overpass API (daca ne returneaza eroare la descarcarea datelor putem incerca sa schimbam Overpass API pana reusim sa descarcam ce ne intereseaza), tot aici avem posibilitatea de a alege ce tip de date sa descarcam, putem opta pentru Shapefile sau GeoJSON.
QuickOSM - API

You may also like...