Recomandari

Geotutorials.ro va recomanda:Imagine aeriana Bucuresti 1916Site-ul contine exemplare digitale ale unor harti si fotografii aeriene copiate dupa originalele din Arhivele Nationale din SUA, Biblioteca Congresului SUA si donatii de la cercetatori.Fotografiile aeriene au fost obtinute la inceputul anilor 40 sau chiar mai devreme, deasupra si in imprejurimile oraselor mari cum ar fi Moscova, Bucuresti, Stalingrad, Varsovia, etc. si a zonelor rurale din jurul oraselor.Pentru Romania (vezi aici) sunt puse la dispozitia utilizatorilor un numar de 149 de harti (imagini aeriene) ce acopera orase precum Bucuresti, Targu Jiu, Constanta, Berceni, Popesti-Leordeni, Bacau, Braila Ploiesti, Ramnicu Sarat, Tecuci etc.Pentru obtinerea imaginilor la o rezolutie mare puteti contacta administratorul site-ului, materialele sunt disponibile gratuit in scopul cercetarii.Noua societate pentru difuzarea cunostintelor (NSDK)Noua societate pentru difuzarea cunostintelor (NSDK) este o organizatie non-profit ce se dedica culturii, aducand cunostinte oamenilor obisnuiti, indiferent de originea sociala sau educationala.Organizatia s-a fomat dupa inchiderea site-ului The Probert Encyclopaedia si are ca scop imbunatatirea cunostintelor pentru cei ce isi doresc asta.NDSK se imparte in trei domanii: Enciclopedia de informatii, Libraria de fotografie si pictura si Arhiva de harti istorice.Toate datele pot fi accesate si copiate in mod liber pentru uz non-comercial. Pentru utilizarea in scopuri comerciale se pot achizitiona contra cost.Ceea ce ne intereseaza pe noi ca geografi este arhiva de harti care contine peste 8000 de harti, in principal din secolele 17, 18, 19 si 20. Pe site gasim harti ale lumii, ale continentelor, tarilor, planuri de orase, planuri portuare, harti stradale si harti care descriu lupte si operatiuni militare.de la GIS la TeledetectieUn blog care integreza Teledetectia cu softuri GIS, in speciale open source. Tot aici sunt publicate tutoriale si sfaturi din domeniul stiintelor geospatiale.Administratorul este Luca Congedo, autorul plugin-ului Clasificarea semi-automata pentru QGIS, acesta perimite clasificarea supervizata a imaginilor de teledetectie.ArcGis wordpressUn blog in limba romana sustinut de o echipa specializata in GIS si nu numai, dornici sa impartaseasca din cunostintele lor. Majoritatea postarilor trateaza programul ArcGIS.„Acest site doreste sa vina in ajutorul celor interesati sa invete sau sa isi imbogateasca cunostintele ArcGIS. Va vom prezenta in acest site cunostintele noaste in ceea ce priveste utilizarea ArcGIS precum si o serie larga de surse si resurse de informare (create de noi ori existente pe net).”


Munte.info

Munte.info este un portal dedicat celor care iubesc muntele, incercand sa promoveze frumusetile Muntilor Carpati, prin articole scrise intr-o alta maniera, imbinand elementele geografice cu povesti, legende, etc.

www.lib.utexas.edu/maps/

www.lib.utexas.edu/maps/ este site-ul Librariei Universitare din Texas. Aici veti gasii cele mai interesante harti incepand cu anii 100 si pana in prezent.