Harta topografica Romania

Harta Topografica a Romaniei 1:25.000

Hartile topografice ale Romaniei sunt puse la dispozitie pe site-ul http://opengis.unibuc.ro/ pentru studentii din cadrul Universitatii Bucuresti pentru a fi folosite in cercetare.

Cei de la opengis.unibuc.ro au facut un mare efort si au reusit sa obtina acordul de a publica aceasta baza de date mult cautata de catre studentii si nu numai. Ceea ce este cu adevarat remarcabil, este faptul ca sunt georeferentiate foarte bine  acoperind fara nicio eroare tot arealul Romaniei.

Pentru descarcarea hartii 1:25.000 am folosit Global Mapper unde am adaugat link-ul copiat de pe opengis.unibuc.ro cu ajutorul butonului Download online data, am adus un strat vectorial si am exportat arealul geotiff. Nu se recomanda descarcarea intregii harti a Romaniei pentru ca dureaza foarte mult, cu cat zona este mai mica cu atat va merge mai repede.

Harta topografica este in proiectie Stero70, Datum Dealul Piscului 1970.

Pe langa aceasta baza de date site-ul pune la dispozitia studentilor si hartile topografice 1:100.000; hartile geologice 1:200.000; planuri directoare 1:20.000; harti austriece 1:200.000 si harti sovietice 1:100.000, o adevarata mina de aur pentru cei interesati de Cartografie.

Multumiri echipei opengis.unibuc.ro pentru aceasta baza de date.

You may also like...